Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Archívum

terrastone.png

A Terra Altrix Alapítvány  szervezet,
2007 óta tevékenykedik.

Munkatársaink szakemberek,
akik önkéntes munkában látják el feladataikat.

 

green00.png

 

2013 - Afrika Fórum - NEFE fotókiállítás

A Külügyminisztérium közigazgatási államtitkárának a „Nemzetközi fejlesztési együttműködés – Küzdelem a szegénység ellen” c. fotókiállítása 2013. május 24-ei megnyitójára kaptunk meghívást. A kiállításon a mi képeink is láthatóak, melyek a nemzetközi fejlesztési tevékenységet hangsúlyozzák.

darfur.jpg

A magyar kút átadása hozzájárult az ENSZ Milleniumi Célok eléréséhez Nyugat-Darfurban, de ezen túlmutatva a helyi iskola diákjainak közösségi életét is fellendítette. A bábozással és a közösségi játékokkal az ivókút használatát, megóvását és hosszútávú fentarthatóságát tanította meg a projekt. Ezek az alkalmak nem csupán a víz értékét mutatták be, hanem az iskola közösségét is formálták és hozzá járultak az ivókút békés megosztásához és igy a béketeremtéshez.

green00.png

2013 - Egészségnap a MIOK-ban

Eü nap keretében az egészséges életmód kialakítása és elsősegély alapismeretek, valamint az öko-lábnyomunk megismerésével kapcsolatosan tartottunk előadásokat középiskolások számára, interaktív formában.
A diákok jobban motiváltak voltak és maradandóbb tudásra tettek szert.

 

green00.png

2013 - Erdély, Kőrispatak – Szalmaszál Projekt

 

green00.png

2013 - NEA Pályázat

A Nemzeti Együttműködési Alap Nemzeti összetartozás kollégium által 2012. május 4-én megjelentetett, NEA-NO-12-SZ kódszámú, a “Civil szervezetek szakmai célú támogatására” című pályázati felhívásra benyújtott, NEA-NO-12-SZ-0215 pályázatot érvényesnek nyilvánította.
Megvalósítása 2013 Erdély Kőrispatak, Pályázat címe: Szalmaszál

 

green00.png

2012 - Civil Karácsony - Szinva terasz

  

green00.png

2012 - Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja, Program és fotókiállítás

 

green00.png

2012 - Favágónap - Garadna

 
 
green00.png

2012 - Egészség-csütörtök a Bükkben

 
 

green00.png

2012 - Magyar ivókút Dárfúrban

Alapítványunk Szudánban, Ny-Dárfúrban, El-Genina városában az ADRA-Sudan partnerségével  állította fel az ivókutat, mely 1200 fő általános iskolás diáknak biztosítja a tiszta ivóvizet.
A kút magyar emberek önkéntes adományaiból készült, amit a kúton lévő tábla is hirdet.

darfur02.jpg

green00.png

2011 - A miskolci gyermekváros eü. prevenciós sorozata

A Terra Altrix Alapítvány eü-prevenciós előadássorozata 3 részben került megrendezésre. A partnerünk a Fruska Gyermekvédelmi Központ mindenben segítette a program sikerességét, biztosította a termet, a technikai hátteret, a célcsoport elérését és kiértesítését. Az alapítvány a civil hírlevélben, - amely 400 helyre jut el - és saját honlapján is népszerűsítette és elérhetővé tette az érdeklődők számára az előadássorozatot.

A résztvevők létszáma átlag 70 fő volt.

 

green00.png

 

2011 - Szegénység Elleni Küzdelem Világnapja, október 17.

Miskolc Megyei Könyvtárban szervezetünk figyelemfelkeltő programot.

 

green00.png

 

2011 - Gyermekváros, Egészségügyi nap

Egészségnap az otthonban élő fiatalok számára – vetélkedő, zöldség-gyümölcs szobrászaton keresztül egészséges táplálékaink népszerűsítése.

Képgaléria

green00.png

 

2011 - Erdély, Kőrispatak

Hagyományőrző kézműves alkotó tábor családok számára

erdely-2012-055.jpg

erdely-2012-067.jpgerdely-2012-280.jpgerdely-2012-046.jpgerdely-2012-312.jpgerdely-2012-205.jpgerdely-2012-407.jpg

green00.png

 

2011 - Bükkszentkereszti egészségnap

Egész napos mentális nap (prevenciós és általános egészség felmérés, torna, saláta bemutató) a Miskolci Családsegítő Központban dolgozó családgondozók számára. Résztvevő 150 fő.

 

green00.png

 

2011 - Favágónap

Miskolc, Garadnán a Mókus  Odú vendéglő területén kézműves foglalkoztató gyerekeknek, és érdeklődőknek.

  green00.png

 

2011 - Egészségnap, Komlóstetői Általános Iskola

2011 május 27-én a komlóstetői általános iskolában a gyereknap egyben az egészségnap jegyében telt. Alapítványunk előadói két témakörben tartottak előadást felső tagozatosok részére (120fő tanuló)

green00.png

2011 - III. Bükki hétpróba

Rendkívüli gyermeknap
III. Bükki hétpróba
Helyszín: Miskolc- Garadna, Mókusodú udvara
( esős idő esetén a Vasgyári Közösségi Ház)
Időpont: 2011.06.05 Vasárnap 10h-16h-ig
Program:
ügyességi vetélkedő hét helyszínen,
lovaglás, mentőkutya bemutató
jelentkezni és nevezni a helyszínen
az első 3 helyezett jutalomban részesül
Érdeklődni:
TerraAltrix Alapítvány
Kottmanné Bárány Zsuzsa mobil: 0630/ 4355632
Sztacho Zoltánné mobil: 0630/6631256

green00.png

 

2011 - Gyermeknap

3. éve újra Bükki hétpróba

Rendkívüli gyereknap keretei között 2011 június 5-én került megrendezésre a bükki 7próba közkedvelt kiránduló helyen a bükk lábánál lévő Garadnán . A résztvevő gyerekek már nagyon várták ezt a napot, voltak akik már visszajárói a programnak.
Ez évben is 60fő gyerek vett részt. A gyereknapi programban a miskolci gyerekváros lakói, valamint a bekecsi és miskolci családsegítő központ segítsége által hátrányos helyzetű gyerek vettek részt. A próba játékos ügyességi feladatokból és a kisvasút múzeumának kiállítási anyagából állt, amit előtte minden gyerek megtekinthetett. A 3 legügyesebb résztvevőt díjaztuk, és jutalomba részesítettük. A legkisebbek közt a legjobb eredménnyel szerepelt gyerek külön jutalmat kapott.
Minden gyereket meghívott a Mókus odú vendéglője egy süti partira, mely nagyon finom házias túrós és lekváros lepény volt. Az eredményhirdetésre várva, a gyerekek a Baráthegyaljai Vakvezető kutya iskola négylábú barátainak bemutatóját láthatták. A délután folyamán szabadtéri játékokban vehettek részt a gyerekek.
A programot a Mókus odú vendéglő, a Bekecsi önkormányzat, Miskolci Családsegítő Kassai út Központja, a LÁEV kisvasút, és az Adventista Egyház miskolci gyülekezete,a Baráthegyaljai Vakvezető Kutya iskola támogatta.

green00.png

2011 - Kiállítás

Miskolcon, a diósgyőri városrészben, a 21.számú Általános Iskolában nyílt meg a Dél-Bükköt és a Borsodi Mezőséget bemutató különleges kiállítás. Immár a 20.helyszínen volt megtekinthető a tárlat.
Közel 1200 diák és óvodás láthatta a bükki és mezőségi kincseinket.
Diósgyőrben a Terra Altrix Alapítvány segítségével mutatkozhat be a tárlat, akik a többi környékbeli általános iskola és középiskola figyelmét is felhívták a kiállításra, így november 12-éig folyamatosan érkeztek az osztályok megtekinteni a tárlatot, és a filmeket.
A megnyitón elsőként az iskola tanulói adtak a témához illeszkedő hangulatos műsort.
A vendégeket Seresné Horváth Zsuzsanna önkormányzati képviselő, Budáné Tóth Gabriella, az iskola igazgatója, és Sztachó Zoltánné, a Terra Altrix Alapítvány vezetője is köszöntötte, majd szokás szerint a kiállítás alkotói, szervezői mondták el gondolataikat főként a természetvédelemmel összefüggésben.
A tárlat ideje alatt kiállítás alkotói számos rendhagyó órát is tartottak az  iskolák  diákjainak . A kiállítás a lakosság számára is ingyen megtekinthető volt.

 

green00.png

 

2010 - Erdély, Kőrispatak, tanulmányi út az NCA támogatásával

Erdély Kőrispatak beszámoló 2010 (.doc)

green00.png

2010 - Erdélyi partnerség kialakítása

2010. október 12 és 17 között az "NCA A Kárpát-medencében megvalósuló civil szervezetek közötti magyar-magyar együttműködés, határmenti és határokon átnyúló civil kapcsolatok támogatása” pályázati támogatással Erdélybe Kőrispatakra utazik az alapítvány partnerség kialakítása céljából.
Alapítványunk a Kőrispataki Szalmakészítők Egyesülete és a helyi általános iskolával készít elő hosszútávú együttműködést.

green00.png

 

2010 - Szögligeti tábor

Hagyományőrző kézműves tábor hátrányos helyzetű gyerekek számára, partnerségben a miskolci Családsegítő Központ Kassai úti Gyermekjóléti Szolgálati csoportjával.

 
 

green00.png

2010 - Bükkszentkereszti tábor

   green00.png

2010 - Iskolai Egészségnap

Miskolcon az Egészségügyi Szakközépiskolában 2010.06.02-án egészséges táplálkozás témakörében Tóth Gábor élelmiszeripari mérnők és táplálkozási szakértő tart előadást a diákoknak, tanároknak.

green00.png

2009 - Megelőzés és gyógyítás 8 pontban

Prevenciós előadás-sorozat a lakosság részére. Helyszíne a Miskolci Civil Ház volt. A 8 előadás olyan eü tanácsokat és gyakorlati segítséget kívánt nyújtani, mely mindenki számára elérhető és gyakorolható az egészséges életvitel kialakításában.
Előadásaink ingyenesek voltak.

green00.png

2009 - Szögligeti tábor

.

green00.png

2009 - Tégy ma az egészségedért!

Időpont: 2009.okt 15.

Életmód és táplálkozási tanácsadás:  Tégy ma az egészségedért!

Helyszín: Hunyadi Mátyás Ált. Iskola (Miskolc, Mátyás Király út 25) az iskola felső osztályos tanulói részére tanóraként felvilágosító előadás

Az előadás tematikája:
•  Elméleti rész:
Mit tegyek, hogy egészséges legyek. Egyszerűen vagy tudományosan? Szenvedélybetegségek kialakulása
Előadó: Tóth Gábor élelmiszeripari mérnők, táplálkozás kutató
Gyakorlati rész:
Iskolában tanult anatómiai ismeretekhez kapcsolódó helyszíni elsősegélynyújtás
az eszköz nélküli, vagy a legegyszerűbb eszközökkel végrehajtható életmentő technikákat elsajátítása nevelőkkel és gyerekekkel való megismertetése
Sérülések:
- égési sérülések
- törések ficamok,
- agyrázkódás,
- gerinc és hasi sérülések
Előadó: Nagy Zsolt mentő szakápoló
Mindezt képekkel, bemutatókkal illusztrálva, laikusok(gyerekek) számára is egyszerű közérthető nyelven.

A tanfolyamot egészségügyi szakemberek tartják.
Mindkét helyszínen ételbemutató és annak közös elfogyasztása zárja a programot.
A reformételek elkészítéséhez gyakorlati tanácsokkal is segítünk minden  érdeklődőnek.

 

green00.png

2009 - Iskolai egészségnap

Egészségnap a miskolci Hunyadi Mátyás Általános Iskolában. A felső tagozatos tanulók számára elsősegély alapismeretek, dohányzás prevenció, egészséges táplálkozás előnyei témakörben tartottak előadóink interaktív előadásokat.

 

green00.png

2009 - Civilek az Egészségért

Oklevél

green00.png

 

2009 - Bükki favágónap

Hagyományőrző favágónap a Bükkbe, Garadnán a kisvasút végállomásánál lévő Mókus Ódu vendéglő területén. Alapítványunk kézműves foglalkozást tartott(agyagozás, gipsz festés, papír virág készítés) a gyerekeknek, érdeklődőknek.

 

green00.png

 

2009 - Bükki hétpróba

Bükki Hétpróba, gyereknap 70 fő többszörösen hátrányos helyzetű gyerek részére. (résztvevők: Miskolci Gyerekváros, Bekecsi Családsegítő Központtól érkezett nagycsaládosok, valamint a környéken élő gyerekek Ómassáról és Lillafüredről)

green00.png

2009 - Karácsonyi programok

A Miskolci Családsegítő Szolgálat Kassai úti központjában a hátrányos helyzetű gyermekek számára ajándékcsomagokat osztottunk szét az ADRA és a Blythswood Care angol segélyszervezetekkel közösen.

green00.png

 

2008 - Afrika napok

Afrika Napok, 4 napos rendezvénysorozatot szervezett alapítványunk a Miskolc Hotel Sárga Csikóban, Afrikáért tevékenykedő hazai szervezetek meghívásával, részvételével. A rendezvényen 10 szervezet, számos magánszemély és üzletember vett részt. A felajánlott támogatásokat egy dárfuri (Szudán) általános iskola vízhálózatának kialakítására adtuk át. Megvalósító a szudáni ADRA.

Képgaléria

 

terra-afrika.jpg

 

green00.png

 

2008 - Bükki hétpróba

Bükki Hétpróba, gyereknap 70 fő többszörösen hátrányos helyzetű gyermek részére.
Résztvevők: Miskolci Gyerekváros, Bekecsi Családsegítő Központtól érkezett nagycsaládosok, valamint a környéken élő gyerekek Ómassáról és Lillafüredről.

 

green00.png

 

2008 - Miskolci Kocsonyafesztivál

Miskolci Kocsonyafesztivál, gyerekek és fiatalok részére hagyományőrző kézműves foglalkozások megismertetése. A fesztivál alatt összegyűlt önkéntes adományokat az alapítvány a Magyarországon élő ritka állatfajok (Észak Magyarországon élő ritka békafajok ) megmentésére ajánlotta fel.

 

green00.png

 

2008 - A Víz az élet

„Víz az Élet” a víz világéve alkalmából fotókiállítást szerveztünk, mely Darfurt és az ott élők vízügyi helyzetét mutatta be. A kiállítást Miskolcon az Ifjúsági és Szabadidőházban, Egerben a Bartakovics Béla Közösségi Házban valósítottuk meg. Együttműködő partnerünk az Életfa Környezetvédő Szövetség, az Egri Civil Kerekasztal Környezetvédelmi és Urbanisztikai Szekciója, a Magyar Szudáni Baráti Társaság és a Miskolci Spider Mentőcsoport.

Képgaléria

 

green00.png

2007 - Miskolci Kocsonyafesztivál

Gyerekek és fiatalok részére hagyományőrző kézműves foglalkozások megismertetése. A fesztivál alatt összegyűlt önkéntes adományokat az alapítvány a Magyarországon élő ritka állatfajok (Észak Magyarországon élő ritka béka fajok ) megmentésére ajánlotta fel.

 

green00.png